Calendari ESO

divendres, 22 de maig del 2009

El Link per muntar els cossos geomètrics té molt material. Només heu de muntar els cossos geomètrics més comuns, són els que es datallen:
+Tetraedre
+Octoedre
+Hexaedre
+Dodecaedre
+Icosaedre
+Prisma
+Piràmide
+Cilindre
+Con
Si baixeu per la pàgina, veureu que hi ha els models en FORMAT PDF, que són més còmodes per imprimir i després muntar

dilluns, 18 de maig del 2009

GEOMETRIA

Teniu direrents materials per a l'estudi de la Geomeria. Us detallo els continguts.

1er Enllaç: Models per muntar els cossos geomètrics. En aquest web trobareu un munt de models peer imprimir i muntar. Només heu de muntar els que són inidcats a la relació del missatge més recent, que teníu a sobre d'aquest.

2er Enllaç: Proporcionalitat Geomètrica: Uns exemples de proporcionalitat (Pàg 1 i 2); definició de segments proporcionals (Pàg 3); formulació del Teorema de Thales (Pàg 4 i 5); i les seves aplicacions (Pàg 6 a 12): Divisió de la recta en segments; Triangles semblants (en posició de Thales) i criteris de semblança de triangles (fixeu-vos clarament en la definició de cada cas de semblança). Cada apartat té uns exercicis on podreu comprovar el que heu après.

3on - 6è Enllaços: Perímetres i àrees de polígons, perímetre de la circumferència i àrea del cercle: Són activitats interactives per aprendre els conceptes respectius fent servir l'ordinador, experimentant virtualment les fòrmules respectives.

7è Enllaç: Cossos poliedres: És un document molt antic on hi ha un resum del que cal saber sobre els poliedres més importants, els seus elements i classificació. També trobareu un formulari pel perímetre i àrea dels polígons, i figures rodones, i de les àrees i volums dels cossos més importants. Finalment una col·lecció de problemes on aplicar la teoria descrita en els fulls anteriors. Les dues últimes pàgines son una part dels mateixos problemes amb una redacció més recent.

la resta d'enllaços són material complementari sobre el tema de geometria

diumenge, 8 de març del 2009

Equacions i funcions

Ja teniu disponibles els links amb el material pel tema d'Equacions i funcions. A més, hi ha disponible el material en forma de WebQuest, que em podeu demanar i portar a casa per treballar personalment i en grup.



Necessiteu portar un PEN-DRIVE (Llapis electrònic) per poder passar-vos el material.

dijous, 12 de febrer del 2009

Brougham Bridge: Atenció a tothom!!

Brougham Bridge: Atenció a tothom!!

Els links de NOMBRES DECIMALS desapareixeran en uns dies.

Atenció a tothom!!

Estem començant el tema de la PROPORCIONALITAT NUMÈRICA. Ja el vam veure el curs passat, per tant és de repàs. Ja hi són uns links amb material d'aquest tema.

Els links del tema dels DECIMALS desapareixeran en uns dies. Si algú els necessita els pot afegir als FAVORITS al seu ordinador.

dissabte, 24 de gener del 2009

pregunta

algu em podria contestar com es pot fer una multiplicació de decimals periodics sense fer una fracció es podria fer d'una altra manera? Contesteu, si us plau

divendres, 23 de gener del 2009

els decimals

una operacio de decimals la podem fer normal, però si son decimals periòdics es complica la cosa perquè cal transforamar-la en fracció, o pasar el període després de haver-ho acabat. Això solament en suma i resta

dijous, 22 de gener del 2009

Les persones que avui m'han facilitat el seu mail de Gmail, ya tenen disponible l'invitació per a participar activament al bloc.

dimecres, 7 de gener del 2009

Exemples de Diagrames de Feynman









Un dels físics més importants del segle XX va ser Richard Feynman.

Com a físic, va destacar per la seva contribució a la Teoria Quàntica de Camps, introduint el mètode de càlcul anomenat "path integrals" o integrals de camins, i la seva representació mitjançant els anomenats "diagrames de Feynman", que ens permeten conèixer l'estructura íntima de la matèria, a nivell de partícules elementals.



Alguns trets de la seva vida els pots veure a : http://es.wikipedia.org/wiki/Richard_Feynman




Sir William Rowan Hamilton (4 August 1805 – 2 September 1865) was an Irish mathematician, physicist, and astronomer who made important contributions to the development of optics, dynamics, and algebra. His discovery of quaternions is perhaps his best known investigation. Hamilton's work was also significant in the later development of quantum mechanics. Hamilton is said to have shown immense talent at a very early age, prompting astronomer Bishop Dr. John Brinkley to remark in 1823 of Hamilton at the age of eighteen: “This young man, I do not say will be, but is, the first mathematician of his age.”




Imatges Sir William Rowan Hamilton










Bon any a tothom

Aquest començament d'any porta alguna novetat. Ara, els materials de la xarxa seleccionats per a treballar a classe, estaran a disposició des d'aquest lloc.
Ya estan disponibles els links per al material dels NOMBRES DECIMALS.

Aprofiteu-los